ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ:

Ημερίδα στον Πύργο με κεντρικό ομιλητή τον Δ/ντή της ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΕ, Κώστα Ιγνατιάδη

28 Μαρτίου 2012

Ημερίδα στον Πύργο με κεντρικό ομιλητή τον Δ/ντή της ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΕ, Κώστα Ιγνατιάδη, με θέμα τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία... Ημερίδα με θέμα τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία πραγματοποιήθηκε την 21/03/2012 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Πύργου με κεντρικό ομιλητή τον Δ/ντή της ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΕ, Κώστα Ιγνατιάδη.
Η ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο δήμος Πύργου, η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας, και η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωπόνων, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και τέθηκαν πολύ ενδιαφέροντα θέματα για το μέλλον ειδικά της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας καθώς και τους τρόπους που μπορεί αυτή να αναπτυχθεί στην Ηλεία.
Ο Κ. Ιγνατιάδης μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η γεωργία σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση ενώ παράλληλα ανέπτυξε τους τρόπους αντιμετώπισης διαφόρων ζητημάτων που απασχολούν τους παραγωγούς. Επίσης, ο κ. Ιγνατιάδης, παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τον τρόπο σωστής ανάπτυξης της βιολογικής γεωργίας, ανάλογα με την γεωγραφική θέση της καλλιέργειας.
Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΠΕΕΓΕ, Διονύσης Σταθόπουλος, αναφέρθηκε στη μέθοδο της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας όχι μόνο με σκοπό την εξασφάλιση εισοδήματος μέσα από επιδοτήσεις αλλά με στόχο τη συνειδητοποίηση των παραγωγών πως η ανάπτυξη μιας βιολογικής καλλιέργειας είναι ένα επάγγελμα με μέλλον, που θα προσφέρει τόσο στο περιβάλλον όσο και στην ποιότητα ζωής.
Από μέρους του ο πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Αγροτών Ηλείας, Θοδωρής Βασιλόπουλος, τόνισε την ανάγκη για οργάνωση συνεταιρισμών που θα βοηθήσουν τους παραγωγούς να καταφέρουν να αναπτύξουν όσο το δυνατόν καλύτερα την παραγωγή τους, ενώ μεταξύ των άλλων ζήτησε την στήριξη τόσο του δήμου Πύργου όσο και του επιμελητηρίου Ηλείας, για τη δημιουργία ενός αγροτικού επιμελητηρίου που θα προωθεί και θα αντιμετωπίζει αποκλειστικά τα προβλήματα των αγροτών.
   
Τηλ.: 23330 24440, Fax: 23330 24440, Εθν. Αντίστασης 66, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, 593 00
e-mail: info@physiologike.gr, www.physiologike.gr - www.physiologike.org
Powered by Netchoice