ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ:

Απόσυρση του νομοσχεδίου για τον ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ

28 Μαρτίου 2012

Αποσύρθηκε ολόκληρο το νομοσχέδιο για την δημιουργία του ΕΛ.Γ.Ο. "Δήμητρα"...

Αποσύρθηκε ολόκληρο το νομοσχέδιο για την δημιουργία του ΕΛ.Γ.Ο. "Δήμητρα", ενώ αυτό πήγαινε προς ψήφιση, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, στην απόσυρση του νομοσχεδίου για την δημιουργία του "Οργανισμού Δήμητρα", ο οποίος θα προέκυπτε από καταργήσεις και συγχωνεύσεις άλλων αγροτικών Οργανισμών, προέβη τη Δευτέρα το βράδυ η κυβέρνηση μετά τη δήλωση της ΝΔ ότι θα το καταψηφίσει.

Από μέρους τους χτες, 26/3/2012, οι Γεωτεχνικοί, σε όποια υπηρεσία και αν υπηρετούν, μαζί με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία τους και την ΠΟΓΕΔΥ, δηλώνουν ότι πέτυχαν μια περίτρανη νίκη. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ).

Η ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ προσθέτει τα εξής:
«Συγκεκριμένα κατόρθωσαν, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά, να αποσυρθεί νομοσχέδιο από την ολομέλεια της Βουλής, με συνέπεια η Πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ, (Σκανδαλίδης, Δριβελέγκας, Κανελλόπουλος και Μπαζώτη) να αποχωρήσει με την ουρά στα σκέλια.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την υπεύθυνη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, ανεξάρτητοι Βουλευτές) που απέτρεψαν τη ψήφιση του εκτρώματος αυτού που έθετε σε κίνδυνο όλους του εργαζόμενους στα ΝΠΙΔ του ΥπΑΑΤ και τους Γεωτεχνικούς στο Δημόσιο.
Είχαμε προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ να σταματήσει να απεργάζεται τρόπους διάλυσης και απαξίωσης των δομών του Υπουργείου και υποβάθμισης του ρόλου των Γεωτεχνικών, και ότι σε κάθε τέτοια μεθόδευση θα βρίσκουν τους Γεωτεχνικούς ενωμένους απέναντί τους.
Η ήττα της πολιτικής ηγεσίας από τα οργανωμένα συνδικαλιστικά όργανα των γεωτεχνικών και με την βοήθεια των συναδέλφων γεωτεχνικών απέδειξε ότι και στην εποχή της Τρόϊκας, ο λαός μπορεί να νικήσει γιατί αυτός έχει τη δύναμη.
Αυτό ήταν μόνο η Αρχή. Ο Αγώνας συνεχίζεται».

www.agrotypos.gr
www.skai.gr


Τηλ.: 23330 24440, Fax: 23330 24440, Εθν. Αντίστασης 66, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, 593 00
e-mail: info@physiologike.gr, www.physiologike.gr - www.physiologike.org
Powered by Netchoice