ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ:

Απάντηση του Κων. Ιγνατιάδη στην στρεβλή και στρεβλωτική «διάγνωση» της κ. Δ. Λυμπεροπούλου (22/11/2017)

22 Νοεμβρίου 2017

Στο παρακάτω σχόλιο της κας Λυμπεροπούλου, ως απάντηση σε επιστολή της "Ενωσης Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας":

(Θέμα: Fwd: Σχετικά με την Υπουργική Απόφαση 2543/103240/3-10-2017 (ΦΕΚ Β' 3529/9-10-2017) που αφορά την εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με τους ΕΚ 834/2007 και 889/2008 περί Βιολογικής Γεωργίας - Κτηνοτροφίας
Προς: enosibiolak@gmail.com)

- " Για να διευκολύνω όσους δεν γνωρίζουν το θέμα...
Η ΥΑ αυτή ήταν άκρως αναγκαία προκειμένου να μπει μια τάξη επιτέλους στους πιστοποιητικούς οργανισμούς
Αν θέλετε λεπτομέρειες μπορώ να γράψω ένα αναλυτικό κείμενο σχετικά
Η ΥΑ συντάχθηκε αφού λήφθησαν υπόψην τα σχόλια που είχαν κατατεθεί από τις ενώσεις βιοκαλλιεργητών και την ένωση των ΟΕΠ

 
Δήμητρα"


ο κος Ιγνατιάδης, διευθυντής της Φυσιολογική, απαντάει:

Τυχαία και καθυστερημένα  έπεσε στα χέρια μου  το  e-mail  της  κ. Δ. Λυμπεροπούλου (κ. Λ.) προσώπου με πολιτική αρμοδιότητα αφού δημόσια εκφράζει την άποψη, ότι η έκδοση της σχετικής με τους  Κανονισμούς  834/07 και 889/08 Υπουργικής Απόφασης (ΥΑ)  ήταν «…άκρως αναγκαία για να μπει τάξη στους Οργανισμούς Πιστοποίησης».  
Ο υπογράφων δε θα μπορούσα  σε καμιά περίπτωση  να αφήσω να περάσει άκριτη η παραπάνω πολιτική  θέση για πολλούς   λόγους :
-Σε όλα τα Κράτη Μέλη της  Ε.Ε. η έκδοση  της εν λόγω ΥΑ  δεν υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα «μη-αναγκαία και ξαφνικά μεταμορφώνονταν σε αναγκαία», αλλά αυτονόητη προτεραιότητα των κυβερνήσεων για  όσο γίνεται αμεσότερη θέση της αντίστοιχης ΥΑ, στη διάθεση των οικείων Εθνικών Συστημάτων Πιστοποίησης.
Στην Ελλάδα όμως, χρειάσθηκε ένας τουλάχιστο 8-ετής (αγρο)πολιτικός «ωχαδερφισμός» εκ μέρους των,  χωρίς ούτε μια εξαίρεση εναλλασσόμενων γαλαζο-πράσινων  διαχειριστών-κατόχων της «ηλεκτρικής καρέκλας»  στο διηνεκές «μπάχαλο ΥΠΑΑΤ», και άλλα σχεδόν 3 χρόνια στην τωρινή αριστερή, ανανεωτική, εξυγιαντική κυβέρνηση, για να γίνει αντιληπτή η «αναγκαία» άρση της εν λόγω φαρσοκωμωδίας, να «λειτουργεί» δηλαδή επί 11 χρόνια η Βιολογική Γεωργία Ελληνικής Εκδοχής (ΒΓε) με την ΥΑ του καταργημένου Κανονισμού (Νόμου) 2092/91 ΕΟΚ !!                                                                                                                         
Αυτήν την αγροπολιτική μιζέρια λοιπόν  η κ. Λ. έντεχνα μας την σερβίρει ως «ανάγκη προκειμένου  επιτέλους να μπει τάξη στους πιστοποιητικούς οργανισμούς…».
«Στρουθοκαμηλίζει» βέβαια όποιος αμφισβητεί ότι  στους ΟΕΠ  και βεβαίως  στο σύνολο του    κατά επίφαση Εθνικού Συστήματος  Πιστοποιήσεων   δεν επικρατεί «Ακαταστασία».
Αυτή έχει ριζώσει  στην διαχρονική πορεία της ΒΓε και  κατά την άποψη του υπογράφοντος,  αν όχι  μη ανατάξιμη αταξία, είναι μια τέτοια που  μόνο με  μια παρατεταμένη, επίμονη,  επίπονη ισχυρή και αταλάντευτη πολιτική βούληση θα  μπορούσε να θεραπευθεί και  να θεραπεύσει σταδιακά και την σημερινή καρικατούρα Βιολογικής Γεωργίας, την  ΒΓε.
 Δεν είναι ίδιο  των ΟΕΠ  ούτε του  συνολικού  κατά επίφαση  Εθνικού Συστήματος  Πιστοποιήσεων γνώρισμα η Αταξία (η απουσία Τάξης μόνο στους ΟΕΠ κατά την κ. Λ.).
Αντίθετα, πρωτίστως  και αναμφιβόλως  είναι   γνήσιο προϊόν  της επί μια 30-ετία ανύπαρκτης  για τη Βιολογική Γεωργία εθνικής (αγρο)πολιτικής ελαχίστου (διεκπεραίωσης αλλεπάλληλων 5-ετών προγραμμάτων ποσοτικής διόγκωσης της ΒΓε  με διανομή βιο-επιδομάτων).
Ανύπαρκτη ήταν και συνεχίζει βεβαίως να είναι μια ειδική για την ΒΓε, συνεχής και συνεπής  Πολιτική  που με υπομονή και επιμονή θα επεδίωκε   να στεριώσει και εμπεδώσει  μια   ανελικτικά αγωνιζόμενη,  με ουσιαστικό αναπτυξιακό και οικο-κοινωνικό βάθος,  από πολλές απόψεις  χρήσιμη  στον  υπαίθριο ανθρωπο-χώρο και  στην Εθνική Αγροτική Οικονομία,  Βιολογική Γεωργία.
 
 
-Στην εν λόγω μη-πολιτική καταλογίζω με μιας  το 60% της ολικής  διαχρονικής ευθύνης για το  μη ανατάξιμο πλέον κατάντημα της ΒΓε.
Στους ΟΕΠ το 10%  με 15%    και το υπόλοιπο σε όλα τα απαρτίζοντα  το κατά επίφαση Εθνικό  Σύστημα  «στοιχεία» : ΕΛΓΟ Δήμητρα (πρώην ΟΠΕΓΕΠ), Διεύθυνση  Συστημάτων Ποιότητας (πρώην Διεύθυνση Β.Γ.) , ΕΣΥΔ  των διαχρονικά  απλόχερων τεχνικίστικων  διαπιστεύσεων  φορέων πιστοποίησης,  γραφεία και προωθητές  πληρωμών βιο-επιδομάτων,  ΔΑΟΚ.
Οι …«αυτοπεριστρεφόμενοι»  συνυπεύθυνοι βεβαίως,  δεν τελειώνουν  εδώ :
Οι καθαρά διεκδικητικοί  των  βιο-επιδομάτων  «επαγγελματικοί»  σύλλογοι -σφραγίδες ,  οι  «αμετάτρεπτης συμβατικής  νοοτροπίας βιο-καλλιεργούντες»,  τα   καιροσκοπικά και  πρόθυμα να εξυπηρετούν τον κάθε καταγγέλλοντα και ενημερώνοντα την … δήθεν ενδιαφερόμενη κοινή γνώμη,  αγροτικά έντυπα...                                  
-Όμως αυτό που  καθιστά εντελώς έωλη την θέση της κ. Λ. είναι  το ότι δεν κάνει καμιά αναφορά στο «προς τι η Τάξη ;», δηλαδή ποιο είναι και γιατί  κάνει «αναγκαία»  την αποκατάσταση της  τάξης στους ΟΕΠ ;
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, τίποτε δεν αναφέρει η κ. Λ. για την  …αναγκαιότερη αλλαγή της στάσης, συμπεριφοράς και νοοτροπίας της τωρινής κυβέρνησης  και ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ απέναντι στον μέχρι στιγμής «μπελά»  ΒΓε. 
Στο σημείο αυτό ο υπογράφων θα ήθελε να υπογραμμίσει και αυτό:  Οι γνωστές δικαιολογίες, οι…ποντιο-πιλατισμοί και  οι απαλλακτικοί συμψηφισμοί των πολιτικών της προϊσταμένων,  του τύπου, «εμείς  αυτήν την κατάσταση τα βρήκαμε και αντιμετωπίζουμε, … τόσα χρόνια εσείς τι κάνατε, … για δες ποιος μιλάει…» κλπ. κλπ.  εκ των προτέρων απορρίπτονται ως απαράδεκτες και κυρίως υποβαθμιστικές της ίδιας αριστερής, ανακαινιστικής-εξυγιαντικής αγροπολιτικής.  Εξάλλου η  καλή μέρα από το πρωί φαίνεται…                                                        
Τίποτε δεν δηλώνει πρόθεση,  πόσο άλλωστε διαφορετική, σφαιρική προσέγγιση των στοιχειωδών αναγκών της ΒΓε. Τίποτε για κάποια πλαγιόδρομα μέτρα που θα της προσδώσουν ποιοτικό και οικο-κοινωνικό βάθος διακρίνει κανείς στον ορίζοντα της ΒΓε, έναν μέχρι στιγμής προσχηματικό μηχανισμό διανομής αδρανοποιητικών βιο-επιδομάτων.
Αρχίζοντας  για παράδειγμα,   από την  επεξεργασία, την  συναποδοχή  και εμπέδωση ενός εξίσου αναγκαίου πολιτικού πλαισίου συμπεριφοράς από όλους τους ήδη αναφερθέντες, από την παραγωγική βάση, τον συγκεκριμένο πιστοποιούμενο  βιο-παραγωγό,   μέχρι επάνω την  «πολιτική κεφαλή».                                             
Για την αναγκαία συνειδητοποίηση πως όλοι αποτελούν λειτουργικά μέλη του ίδιου Συστήματος  με τον κοινό  αλλά και πολύ εύκολα στρεβλώσιμο και αλλοιώσιμο από τον καθένα αντι-συστημικά συμπεριφερόμενο, σύνθετο κοινωνικό, οικολογικό, οικονομικό, πολιτισμικό Σκοπό  της  Βιολογικής Γεωργίας.                                       
 
 
Για τη «ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ»  GR-BIO-02
Ο Διευθυντής
Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης.                
 
 
 
 
 
 
"ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ" (GR-BIO-02)
Κύπρου με Ι. Πετρίδη 65 γωνία.
Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Τηλ./Φαξ: 23330 24440
 
Think before you print 2
 


Τηλ.: 23330 24440, Fax: 23330 24440, Εθν. Αντίστασης 66, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, 593 00
e-mail: info@physiologike.gr, www.physiologike.gr - www.physiologike.org
Powered by Netchoice