ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ:

Μελέτες εγείρουν προβλήματα όσον αφορά στην ασφάλεια των ΓΤΟ (Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί)

15 Ιουνίου 2012

Προβλήματα για την ασφάλεια προκύπτουν από την κατανάλωση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, σύμφωνα με μελέτες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα.

Η ομοσπονδία βιοκαλλιεργητών Αυστραλίας δημοσίευσε πληροφορίες βασισμένες σε επιστημονικές μελέτες, που αποκαλύπτουν πολυάριθμα ζητήματα υγείας που σχετίζονται με την κατανάλωση ΓΤΟ τροφίμων. Μια από τις μελέτες δημοσιεύτηκε από τον καθ. Gilles-Eric Séralini και τους συνεργάτες του στο περιοδικό Environmental Sciences Europe. Η ανασκόπηση βρήκε σημαντικά επίπεδα αρνητικών επιπτώσεων στα νεφρά και το συκώτι των ζώων που είχαν τραφεί με ΓΤΟ. Επίσης αποκάλυψε ότι οι παρούσες μεθοδολογίες ελέγχου, το χρονικό διάστημα των πειραμάτων διατροφής και οι παράμετροι που μετριούνται ήταν ανεπαρκή για να αξιολογηθούν τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται από ένα διαιτολόγιο με ΓΤΟ.

Η ΓΤΟ σόγια έχει επίσης αρνητικές επιπτώσεις στους απογόνους. Μια ρωσική μελέτη με ποντίκια ανακάλυψε ότι ο γόνος των ποντικιών που είχαν τραφεί με ΓΤΟ σόγια είχαν υψηλότερα επίπεδα θνησιμότητας. Τα νεογνά ποντίκια που διατρέφονταν με ΓΤΟ αναπτύσσονταν με πιο αργό ρυθμό, είχαν μικρότερο βάρος και διαφορετική εμφάνιση από αυτά που προέρχονταν από ποντίκια που δεν είχαν τραφεί με ΓΤΟ. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι, όταν ο απόγονος από την ομάδα ΓΤΟ ζευγάρωνε, δεν πραγματοποιούνταν σύλληψη. Μια από τις αιτίες μπορεί να είναι ότι οι όρχεις των ποντικιών που είχαν διατραφεί με ΓΤΟ  σόγια είχαν διαφορετική δομή και λειτουργία, η οποία επηρέαζε την ανάπτυξη του σπέρματος, σύμφωνα με ευρήματα άλλης έρευνας.Έντονα ανησυχητικό για τον άνθρωπο είναι ότι η τοξίνη από εντομοκτόνα που παράγουν ΓΤΟ μπορεί να βρεθεί στο ρέον αίμα των γυναικών και των αγέννητων παιδιών τους. Η ΓΤΟ τοξίνη βρέθηκε σε 93% των μητρικών δειγμάτων αίματος και στο 80% των εμβρυακών δειγμάτων αίματος. Οι γυναίκες στις οποίες αναφέρονταν η μελέτη διατρέφονταν με την τυπική καναδική δίαιτα. 
Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες που καταδεικνύουν τα ανωτέρω και  αποτελέσματα άλλων ερευνών μπορούν να βρεθούν στο site του Organic Federation of Australia


 

Πηγή : Organic Federation of Australia


Τηλ.: 23330 24440, Fax: 23330 24440, Εθν. Αντίστασης 66, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, 593 00
e-mail: info@physiologike.gr, www.physiologike.gr - www.physiologike.org
Powered by Netchoice